Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Programını kazanarak kesin kayıt yaptıran öğrencilere karşılıksız burs verilmesini içeren iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Su Ürünleri Mühendisliği bölümüne kesin kayıt yaptıran öğrencilere (ek kontenjan da dâhil olmak üzere) Ekim 2020’den itibaren verilmek üzere toplam 30.000 TL’lik karşılıksız destek bursu Sinop Üniversitesi Vakfına aktarılacak.

Aktarılan burs desteği, Sinop Üniversitesi Vakfı aracılığıyla 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren isteğe bağlı hazırlık sınıfı hariç 4 yıl boyunca 12 ay süre ile Su Ürünleri Mühendisliği programında eğitim gören öğrencilere verilecek.

İş birliği protokolü, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN ile Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkan Sayın Osman PARLAK tarafından imzalandı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkan Sayın Osman PARLAK ile Kızılırmak Su Ürünleri Genel Müdürü Sayın İshak GENÇBAY’a öğrencilerimizin başarılarını teşvik etmek ve donanımlı Su Ürünleri Mühendislerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla sundukları desteklerden dolayı teşekkür etti.