Sinop Üniversitesi Vakfımız, Vakıf Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN Başkanlığında Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 155 öğrenciye başarı ve yemek bursu verilmesi kararlaştırıldı.

Akademik ve İdari Personelimizin Bağışlarıyla 155 Öğrencimize Burs İmkanı Doğdu

Sinop Üniversitesi Vakfını el birliğiyle güçlendirmek amacıyla “2019-2020 Akademik Yılına Hazırlık Toplantısı”nda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından başlatılan, akademik ve idari personelimizin destekleriyle büyüyen bağış kampanyası, ihtiyaç sahibi 155 öğrencimize başarı bursu ve yemek bursu olarak katkı sağlayacak.

20’si Yabancı Uyruklu Olmak Üzere Toplam 135 Öğrenciye Yemek Bursu Verilecek

Sinop Üniversitesi Vakfına bağış kampanyasına katılarak aylık bağışta bulunmayı taahhüt eden akademik ve idari personelimizin bağışlarıyla; 135 öğrenciye aylık 75 TL olmak üzere 7 ay süreyle “Yemek Bursu” verilmesine, 20 kişilik kontenjanın ise Yabancı Uyruklu Öğrencilerimizden Yemek Bursu talep edenlere ayrılmasına karar verildi.

20 Lisans Birincisi Öğrenciye Aylık 250 TL Başarı Bursu Verilecek

Ayrıca Üniversitemizin lisans birimlerindeki 3. ve 4. Sınıfların birincisi öğrencilerimize de 7 ay süreyle 250’şer lira “Başarı Bursu” verilmesi kararlaştırıldı. Başarı bursundan toplamda 20 öğrencinin faydalanacağı belirtildi.

“Sinop Üniversitesi, Çalışanları ve Öğrencileriyle Büyük Bir Ailedir”

Toplantıda Üniversite Vakfımızın bağış kampanyasına destek veren akademik ve idari personelimize teşekkür eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi, çalışanları ve öğrencileriyle büyük bir ailedir. Bugün akademik ve idari personelimizin Vakfımıza yaptığı bu bağışlar sayesinde 155 öğrencimize eğitim gördükleri dönem içinde başarı ve yemek bursu sağlamış olacağız. Kampanyaya henüz katılmamış diğer personelimizin sağlayacağı katkılarla Üniversitemizin daha da güçleneceğine ve öğrencilerimize çok daha kaliteli imkânlar sunacağına inanıyorum” dedi.

“Vakfımıza Bağış Kampanyası Devam Ediyor”

Sinop Üniversitesi Vakfı için başlatılan bağış kampanyasının devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi Vakfına sağlanan destek ne kadar artarsa bizler de o ölçüde burs verdiğimiz öğrencilerimizin sayısını artırabiliriz. Bu anlamda kampanyaya katılmak isteyen personelimiz için süreç devam ediyor. Bağışçı olmak isteyen personelimiz maaş aldıkları bankaya giderek istedikleri miktarda ödeme talimatı verip her ay Vakfımıza bağışta bulunabilirler. Elbette ihtiyaç sahibi daha çok öğrencimize ulaşmak için yalnızca Üniversitemiz personelinden değil, Sinoplu tüm yardımseverden destek ve katkı bekliyoruz. Sinoplu iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da Vakfımıza bağışta bulunarak öğrencilerimize eğitim hayatlarından destek olabilirler. Yapılan bağışların miktarından daha fazla öğrencilerimizdeki bırakacağı intiba önemlidir” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz ayrıca, Sinop Üniversitesi Vakfına bağışta bulunan tüm bağışçılarımızın isimlerinin, Vakfımızın web sayfasında yayınlanacağını, diğer taraftan kendilerine burs verilen öğrencilerimizin listesinin de web sitemizde duyurulacağını ifade etti.

Sinop Üniversitesi Vakfı’nın Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında, Vakfın çalışmaları ve ileriye dönük hedefleri ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yapacağı faaliyetler de ele alındı.