Sinop Üniversitesi Vakfı 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Vakfımızın 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Kurum Amirleri ve Vakıf Üyelerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörümüz ve Vakfımızın Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN yaptı.

Sinop Üniversitesi Vakfının 27 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Sinop Üniversitesi 505 akademik ve 534 idari personeli ile 11 bine yaklaşan öğrencisine hizmet veriyorsa kuşkusuz Sinop Üniversitesi Vakfının bunda çok büyük payı vardır. 2018 yılı içerisinde vakfımızın gelirlerini arttırmak ve öğrencilerimize daha fazla katkı sağlayabilmek adına çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam ettik. Hollanda Diyanet Vakfı ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında bir yıllık süreç içerisinde yaklaşık 126 bin TL bağış aldık ve bu bağışın yaklaşık 74 bin TL sini 2018 yılı içerisinde, 18 bin TL sini ise 2019 yılı Şubat ayında öğrencilerimize burs olarak verdik. Yine 2018 yılı içerisinde 45 öğrencimize toplam 16 bin TL yemek bursu sağladık. Vakfımızın kurulduğu günden bugüne kadar destek sunan ve katkı sağlayan her bir üyemizi şükran ve minnetle anıyor; vefat eden üyelerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum”

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın konuşmalarının ardından toplantı, divan heyetinin seçimi ile devam etti. Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Sayın Salim AKBAŞ, kâtip üyeliklere ise Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Rıza BAYRAK ve Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sedat İPAR seçildi.

Divan teşekkülünün ardından; Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakfın 2018 bilançosu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu. Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından dilek ve temenni bölümü ile genel kurul sona erdi.