Sinop Üniversitesi Vakfı 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Vakfımızın 26. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz, Kurum Amirleri ve Vakıf Üyelerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Sinop Üniversitesi Rektörümüz ve Vakfımızın Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN yaptı.

Sinop Üniversitesi Vakfının 26 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Vakfımız geçmişten bugüne güzel işlere imza attı. Bugün de vakfımız sayesinde Sinop’ta Avrupa Birliği hibesiyle kurulacak olan Deniz Ürünleri Depolama ve İşleme Tesisine yüzde 15’lik bir ortaklığımız var. Diğer taraftan nasip olursa önümüzdeki süreçte Üniversitemizin kampüsleşme sürecine de vakfımızın katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu 26 yıllık süreçte, Sinop Üniversitesi Vakfı’na destek sunan, katkı sağlayan her bir üyemizi şükran ve minnetle anıyor; vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın konuşmalarının ardından toplantı, divan heyetinin seçimi ile devam etti. Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Sayın Erdoğan ERKAYMAZ, katip üyeliklere ise Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Ali KARAÇUHA ve Boyabat Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Öğr. Gör. Nazlı ÜLKER HANÇER seçildi.

Divan teşekkülünün ardından; Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Vakfın 2017 bilançosu ve Denetleme Kurulu Raporu okundu. Gündem maddelerinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi.

Burada konuşan Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, 26. Olağan Genel Kurul Toplantısının hayırlı olmasını dileyerek; “Sinop Üniversitesi Vakfı bugüne kadar çok önemli çalışmaları hayata geçirdi. Şuan içinde bulunmuş olduğumuz Eğitim Fakültesi binasının da yapımında vakfımızın desteği büyüktür. Sinop Üniversitesi bugün 10 Bin öğrenciyi ağırlıyorsa bunda vakfın katkısı yadsınamaz. Biz Sinop Valiliği olarak Sinop Üniversitesine her türlü desteği vermeye ve her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bugün Sinop Üniversitesi merkezin dışında Gerze, Boyabat, Durağan ve Ayancık’ta yüksekokullarıyla hizmet vermektedir. Türkeli’nde açılacak Meslek Yüksekokulu için de çalışmalar devam etmektedir. İşte şehrimize bu kadar önemli ve büyük bir katkılar sağlayan Sinop Üniversitesini, bizlerin desteklemesi gerekiyor. Rektörümüz konuşmasında bizlere yeni ufuklar açtı, yeni yollar gösterdi. İnşallah el birliği ile tüm hedeflerimize ulaşırız” dedi.