Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop’ta görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle Öğrenci Yaşam Merkezimizde bir araya gelerek Üniversite Vakfımız tarafından Merkez Kütüphanemizin yapımına ilişkin başlatılan kampanya hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI ile Genel Sekreter Yardımcımız Sayın S. Ahmet ÇELTİKCİ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Sayın Kayhan KOYUNCU ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Sayın Hüseyin KONUKÇU da hazır bulundu.

REKTÖRÜMÜZDEN ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kampüs alanımızda yapılması planlanan ve yaklaşık 9 milyon TL’ye malolacak modern kütüphane projemiz için ‘Sinoplular Üniversite Kütüphanesini Yaptırıyor’ sloganıyla kampanya başlattıklarını belirterek tüm hayırseverlerden ve Sinoplulardan destek beklediklerini ifade etti.

MODERN BİR KÜTÜPHANEYE İHTİYACIMIZ VAR

Öğrencilerimizin sınav haftasında ve tez/proje araştırmalarını yaptıkları dönemde mevcut kütüphanemizde yeterli imkânı bulamadıklarını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kampüs alanımızda öğrencilerimiz için daha modern bir kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, projesi tamamlanan yeni Kütüphanemizde; 8 adet bireysel çalışma odasının, 2 adet süreli yayın odasının, bilgisayar çalışma salonunun, harflendirme ve ciltleme salonunun, 17 adet ofisin, 3 adet öğretim üyesi çalışma salonunun, fotokopi odasının, kafeteryanın ve arşiv odasının olacağını söyleyerek iki kattan oluşan ve toplam 3800 metrekare alana sahip olacak olan yeni Kütüphane Binası için yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı.

15 YIL ÖNCEKİ DAYANIŞMA RUHUNUN YENİDEN CANLANMASINI İSTİYORUZ

Üniversitemizin kuruluş aşamasında, ASİDER öncülüğünde Sinop’taki sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkısıyla Eğitim Fakültesi Binamızın yapıldığını hatırlatan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bundan 15 yıl önce Eğitim Fakültesi Binasının yapımına öncülük eden ASİDER’i ve ASİDER’in değerli üyelerini bu kampanyada da yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Aynı dayanışma ruhunun bu kez Merkez Kütüphanemizin yapımı için yeniden canlanacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.

SAYIN RAFET ORHAN’A TEŞEKKÜR

Kampanyaya ilk desteği 100 Bin TL bağış ile iş insanı Sayın Rafet ORHAN’ın verdiğini söyleyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sayın Rafet ORHAN’a Sinop basını huzurunda da teşekkürlerini iletti.

BAĞIŞÇILARIN İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Kütüphane Binamızın yapımına katkı sağlayacak herkesin adını ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, bağışta bulunan şahısların ve firmaların isimlerinin ve bağış miktarlarının Kütüphane inşaatı tamamlanana kadar Sinop Üniversitesi Vakfı web sayfasında duyurulacağını, ayrıca tüm bağışçıların isimlerinin Kütüphanemizdeki uygun ortamlarda yaşatılacağını dile getirdi.

Sinop’ta bulunan ve Sinop dışındaki tüm STK’lara kampanyaya katkı sağlamaları noktasında çağrıda bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, söz konusu STK’lara bugün tarihli birer mektup yazdığını da belirterek “Öğrencilerimizin daha modern bir kütüphanede, daha zengin imkânlarla eğitim görmesi için tüm STK’larımızı bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyorum” dedi.

Şartlı Bağışlarınızı Sinop Üniversitesi Vakfı hesaplarından yapabilirsiniz:

GARANTİ BBVA: TR56 0006 2001 0980 0006 2972 83

VAKIFBANK: TR60 000 1500 1580 0729 3618 788

Rektörümüz basın toplantısında, Üniversitemizin 2021-2022 Akademik yılına ilişkin hazırlıkları ve kampüs alanımızda devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ 14 BİN 424 OLACAK

Bir önceki yıl Sinop genelinde 12 bin civarında öğrencimizin bulunduğunu, ancak mezuniyet sebebiyle bu sayının şu an için 11 binlere gerilediğini açıklayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “2021-2022 Akademik yılında, 3 bin 924 yeni öğrenci kontenjanı açıldı. Diğer taraftan yüksek lisans ve doktora programlarımıza da 500 yeni öğrenci bekliyoruz. Bu bilgiler ışığında yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızın 14 bin 424 olmasını ön görüyor, yatay geçiş ve yabancı uyruklu öğrenci başvurularıyla bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte Öğrenci Yaşam Merkezimizi gezdi.

Program basın mensuplarının kampüs gezisiyle sona erdi.