Sinop Üniversitesi Vakfı 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısına; Sinop Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Gerze Belediye Başkanı Sayın Cevat ŞENSOY, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Sinop Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sayın Metin SÜREN, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz ile vakıf üyelerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz ve Vakfımızın Başkanı Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN yaptı.

Konuşmasında 29 yıllık bir geçmişi olan Sinop Üniversitesi Vakfı’nın, kuruluşundan günümüze kadar çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bugün Sinop Üniversitesi 566 akademik ve 523 idari personeli ile 13 bine yaklaşan öğrencisine hizmet veriyorsa kuşkusuz Sinop Üniversitesi Vakfının bunda çok büyük payı vardır” diye konuştu.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de vakfın gelirlerini artırmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize daha fazla katkı sağlayabilmek adına çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN,  “Üniversitemizde başlatmış olduğumuz bağış kampanyamız sayesinde akademik-idari personelimizin ve dış paydaşlarımızın katkıları ile 3.000 TL’si cami inşaatı bağışı, 30.000 TL’si şartlı bağış olmak üzere toplamda 243 bin TL’ye yakın bağış toplanmış ve bunun yaklaşık 55 bin TL’si öğrenci bursu olarak verilmiştir.” dedi.

Sinop Üniversitesi Vakfı’nın öğrencilerimize sağladığı burs olanaklarının yıl boyunca devam ettiğini belirten Rektörümüz, şu bilgileri paylaştı:

“Öğrenci bursu kapsamında; Üniversitemiz lisans düzeyindeki öğrencilerden 3. ve 4. Sınıfta okuyan Fakülte/Yüksekokul birincilerine 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının 7 aylık döneminde üstün başarı bursu olarak ayda 250 TL burs verilmesine karar verilen ancak pandemi süreci nedeniyle 3. aydan sonraki burs ödemeleri yapılamayan ve eğitimlerine devam eden 7 öğrencimize 4 aylık “Başarı Bursu” (Aralık’tan Mart’a kadar) ödenmiştir. Daha önceki yıl uygulamaya koyduğumuz yemek bursu da 2020 yılı içerisinde devam ettirilmiş ancak Pandemi nedeniyle Mart-Nisan aylarında 125, Mayıs ayında ise 123 öğrencimize aylık 75 TL yemek bursu verilmiştir. Bunların yanında Uluslararası Değişim Programı ile yurtdışında öğrenim görecek 35 öğrenciye 2020 yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere 500 TL burs verilmesi kararına istinaden bu programdan faydalanan 20 öğrencimize toplam 10 bin TL burs verilmiştir. Bunların dışında 2020 yılı içinde 2 lisans öğrencimize aylık 350 TL, 6 lisans öğrencimize aylık 250 TL ve 1 lisansüstü öğrencimize de ayda 250 TL burs ödemesi 1 yıl boyunca devam ettirilmiştir.”

Sinop Üniversitesi Vakfı’nın, Üniversitemizin kampüsleşme sürecine de katkı sağlamasını arzu ettiklerini ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, bu katkıların sağlanması için her bir Vakıf üyemize ayrı ayrı görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi.

Konuşmasında Vakfımıza kurulduğu günden bugüne kadar destek sunan ve katkı sağlayan üyelerimize teşekkür eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, vefat eden üyelerimizi ise rahmetle anarak sözlerini tamamladı.

Ardından konuşan Sinop Belediye Başkanımız Sayın Barış AYHAN ise Sinop Üniversitesi’nin Sinop için özel bir kurum olduğunu belirterek Üniversitemizin gelişiminin sürdürülebilir olması için Vakfımıza desteğin artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Üniversitemizin bilimsel başarı ve araştırma çalışmalarıyla kendi yaşıtlarından bir adım önde olduğunu ve bölgesinde ön plana çıktığını söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Barış AYHAN, sivil toplum kuruluşları ve Sinop halkının sahip çıkması durumunda, Üniversitemizin çok daha güzel noktalara ulaşacağını dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından Genel Kurul Toplantımız, divan başkanı ve divan heyetinin seçimi ile devam etti.

Yapılan oylamada Divan Başkanlığına Sayın Erdoğan ERKAYMAZ, divan üyeliğine ise Sayın Öğr. Gör Mehmet KESKİN, Sayın Öğr. Gör. Volkan ÇAVUŞ ve Sayın Öğr. Gör. Şerife BERBER seçildi.

Divan teşekkülünün ardından; Yönetim ve Denetleme Kurulları Faaliyet Raporu ile Vakfımızın 2020 Bilançosu, Gelir-Gider Tablosu okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 29. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temenni bölümü ile sona erdi.